Vonzásfaktor a csikungról

Újabb könyv került a kezembe - biztos nem véletlen, ami értekezik a csikungról. Önmagában is érdekes a könyv, minden szava megfontolandó, dehogy a csikungról is  ír azért végtelenül hálás vagyok Joe Vitale írónak, aki egyike a Titok tanítóinak.

" Ősi kínai titok

A csi kung ősi kínai gyógymód. A taj csihoz hasonlít annyiban, hogy lelassítja a mozgást, fokozza a testi tudatosságot, és a belső energiák tudatos irányításával dolgozik. A csi kung segítségével meggyógyulhatunk, megújíthatjuk energiakészleteinket, javíthatjuk keringésünket, s általában is ép testet és szellemet birtokolhatunk.

Az egyszerű csikung-gyakorlatok segítségével energiát áramoltathatunk testünkbe, amelyet céljainkra irányíthatunk. A művelet a következő:

  1. Elhatározzuk, mi az amire törekszünk.
  2. Mindent eltakarítunk a megvalósítás útjából.
  3. Energiát juttatunk a testünkbe, mialatt szüntelen a célunkra koncentrálunk.

Mindez könnyebb , mint első pillantásra tűnhet. Semmi mást nem kell tennünk, mint lélegezni. Belégzésnél gondoljuk azt, hogy a levegő energia. Lássuk amint végighalad a testükön oda, ahová irányítjuk és azért a célért munkálkodik, amely felé törekszünk.

A csi kung lényege tehát a légzés és a mozgás összehangolása az elme összpontosításával. Én is ugyanezt kérem most önöktől, képzeljék el a célkitűzésüket. Talán már megvalósult formában is maguk előtt látják. Bizonyos szinten mindenképpen tudják, milyen lehet beteljesülve. Helyezkedjenek ebbe  a tudatállapotba, s képzeletben éljék át céljaik valóra válását.

Légzés közben képzeljék el, hogy az energia átjárja ezt a gondolatot. Lássák, amint feltölti, elevenné teszi. Tegyenek úgy, mintha energiájuk varázserővel bírna, amely lelket lehet szándékaiba.

Végül engedjék el, amit elképzeltek. Másra nem is nagyon lesz szükségük. "

Joe Vitale: Vonzásfaktor Édesvíz kiadó 167 oldal.