Vonzás törvénye – könyvajánló

Egy könyvet szeretnék a csikung-osok figyelmébe ajánlani. Jack Confiedl - D.D. Watkins könyvét, Élj a vonzás törvénye szerint. Mikor a könyv a kezembe került olyan érzésem volt, mintha egy csikung tanfolyam kezdezén  lennénk és hallanánk a bevezető előadást az energiákról, most kicsit más megvilágításból. Mivel  a könyv annyira világosan, könnyen érhetően fogalmaz, ajánlom a figyelmetekbe. Pár részletet kiírtam, az érdeklődés felkeltésére.

A könyv második fejezete így kezdődik:

"Mi vagy?

Energia vagy.

Ilyen egyszerű. Ugyanabból épülsz fel, amiből a Nap, a Hold és a Csillagok. Két lábon járó, beszélő, emberi testet formázó energianyaláb vagy.  Sejtekből állsz, amelyeket atomok alkotnak, és az atomok szubatomi részecskékből tevődnek össze. Hogy hívjuk ezeket a szubatomi részecskéket? ENERGIÁNAK!

Minden energia

Minden anyag energia

Energiát nem lehet a semmiből létrehozni, sem megsemmisíteni.

Önmaga ok és okozata egyszerre.

Mindenkor és mindenhol jelen van.

Az energia állandó mozgásban van, sohasem pihen.

Folyamatosan más-más alakot vesz fel.

AZ ENERGIA KÖVETI A GONDOLAT ÚTJÁT.

 

Kapcsolatban vagy

Mindennel és mindenkivel kapcsolatban állsz. A nagy egész egyedi darabkája, a kozmosz szerves része vagy. Energiagomolyagként helyezkedsz el egy nálad kiterjedtebb energiamezőben. Egy nagyobb erő, Isten része vagy. Az Univerzum minden bölcsessége a tied lehet ha kéred. ...

 

Erős vagy

Sokkal erősebb vagy, mint hinnéd. Mindent Te teremtesz az életedben. Ha elfogadod ezt  a tételt és felelősséget vállalsz életedért, bármit megvalósíthatsz, amit csak elhatározol. Te írod az életed forgatókönyvét, és arrafelé haladsz, amerre csak akarsz.

Képes vagy változtatni az életeden.

Képes vagy megvalósítani az álmaidat.

Korlátlan hatalommal bírsz.

"Ha egyszer elhatározod magad,

az Univerzum mindent megtesz, hogy  sikerrel járj.

Ralph Waldo Emerson"

 

A 3. fejezete pedig a gondolatról értekezik:

 

Ki vagy?

A gondolatok dolgok

A gondolatok nem könnyű felhőfoszlányok, amelyek csak úgy átlebegnek az agyadon. A gondolatok dolgok. Sőt, mérhető energiaegységek. A  gondolatok biokémiai eredetű elektromos impulzusok.

Energiahullámok amelyek - már amennyire megállapítható - szabadon közlekednek a térben és az időben.

 

"Gondolat a tett főpróbája."

Sigmung Freud

Gondolataid erővel bírnak.

Valódiak, mérhetők, energiából állnak.

Minden egyes gondolatod egy-egy kinyilatkozás az Univerzum felé. Minden egyes gondolatod fiziológiai változás hoz létre a szervezetedben. Az összes eddig született gondolatod, eddig érzett érzelmed, eddig véghez vitt tetted eredménye.

A csikung világában jártasak, biztosan értenek engem. Akinek meg nincs meg a gondolatom fonala, írjunk nyugodtan, szívesen veszem a véleményeket, kérdéseket.


Itt akár meg is rendelheted:

http://www.libri.hu/konyv/elj-a-vonzas-torvenye-szerint.html