Nemcsak csikungosoknak

A csikung világában jártasaknak unalmas vagyok

Igen, azt hiszem unalmas vagyok, mert már olyan sokszor elmondtam a  hozzám közel állóknak, hogy nagyon fontos, hogy mindig szakíts időt a kedvteléseidre és önmagadra, nem számít mennyire vagy elfoglalt.

A kutatók mostanában kezdenek rájönni, hogy az érzéseink fontosabbak, mint amit gondolunk vagy mondunk. Az érzelmek soha nem hazudnak. Tévedhetetlenül elárulják, hogy mi jár a fejedben, és azt is, hogy valódi éneddel, leghőbb vágyaiddal összhangban  cselekszel-e.

Ne hessegesd el az érzelmeidet -pláne ne dobd a hátad mögé, amit a csajszik, nagyon profi módon tudnak művelni - és ne próbáld észérvekkel kimagyarázni magad. Még magadnak se. Először tudatosítsd őket magadban. Ha nem  a pozitív tartományba esnek (remény, örömteli várakozás, elfogadás, megértés, szeretet és boldogság)  engedd el őket, vagy egyszerűen válassz egy jobb gondolatot.  Ez azt jelenti, hogy keress egy olyan gondolatot, ami jobb érzéseket kelt benned,vagy változtass a tevékenységeden, és válassz valami olyasmit, amiben örömöd leled.

Menj sétálni, hallgass zenét, foglalkozz a macskáddal, kutyáddal, menj tornázni, jogázni, csikung-ozni, beszélgess a barátaiddal .... - tegyél valamit ami visszabillent a  jó érzelmek közé.Tehát megint ismétlem magam, nem mondom, hogy csak a csikung az egyetlen "üdvözítő út", azt mondom, hogy találd meg Neked mi okozza a legtöbb jó érzést.  Ha meg van kész, foglalkozz azzal többet.

"Ha  rátalálunk arra a testmozgásra amelyre  legjobban  ráhangolódhatunk, az egész életünk megváltozik. Némely technikák, mint az indiai jóga és a kínai csikung finom energiákkal dolgoznak. E két rokon rendszert egymástól függetlenül fejlesztette ki mindkét kultúra,  alapjuk a test és a lélek egészségének ápolása, mégis megegyezik. Ennek ellenére a közönséges felülések is spirituális magaslatokba röpíthetnek, ha rábízzuk magunkat a világáramlatra.  Hasonlóképpen egy aerobik gyakorlat  vagy egy egyszerű nyújtás is felvillanyozhat, amennyiben energetikai tudatossággal végezzük.  "   - olvastam Judith Orloffnál.

Ne feledd: belső iránytűd az öröm.  Ha feldobott, boldog és vidám vagy, valószínűleg jó úton jársz, és valódi éneddel összhangban élsz.  Ha lehangolt,  szomorú vagy elkeseredett vagy feltehetőleg letértél a helyes útról. Ilyen egyszerű. Ha öröm és boldogság tölt el, helyesen cselekszel, ne változtass semmin. Jegyezd meg magadnak, hogy bármikor újra tudd kezdeni innen, csak az érzésre koncentrálva.

Már hallom ahogy mondják a kétkedők, hogy vannak fájdalmas időszakai az életünknek, amikor ott van a gyász ideje, a bánat kerít hatalmába minket.

Bizony ez is része az életnek, csak jócskán lebecsüljük a szerepét, mert ezek is lehetőséget tartogatnak az érzelmi és a spirituális fejlődésre.  Ezek jelölik ki számunkra a fontos viszonyítási pontokat, és ezek teszik lehetővé, hogy  felismerjük, hogy méltányolni tudjuk  életünk irigylésre méltó  dolgait.

Mert tudd, hogy  Te döntöd el, miként reagálsz  egy helyzetre, vagy hogyan fogod fel. Az életben nincsenek jó vagy rossz események, a mi értékítéletünk teszi ilyenné vagy olyanná.

Mert minden ami az életünkben történik, lehetőséget teremt a fejlődésre. Ne feledd: bármilyen látszólag negatív esemény is egy szép és hasznos dolog kezdetét jelentheti.

Amennyiben nem hiszed, kapcsolódj  be, a lakóhelyed közelében lévő klub munkájába, végezz csikung tanfolyamot és írd le mit tapasztaltál, jusson el minél több emberhez.