Energiazuhany

Roppant egyszerű gyakorlattal meg tudjuk tisztítani testünket a negatív energiáktól és felfrissíthetjük magunkat.

Ezzel  a gyakorlattal a legfontosabb elülső, középső és hátsó meridiánjainkat megtisztítjuk a káros energiáktól és friss energiákkal töltjük fel magunkat.

Vállszélességű terpeszállásban állunk, két lábfejünk párhuzamos és felfekszik a padlóra.

Térdünk laza, kicsit behajlítva, karunk a testünk mellett. Tudattunk tiszta, lassan, egyenletesen lélegzünk. A gyakorlat szükség esetén ülve is végezhető, ebben az esetben a legjobb egyenes törzzsel a szék elejére ülni. Ne görnyedjünk össze, mert ez akadályozhatja a Csi áramlását.

Törzsünkkel egy síkban lassan felemeljük a kezünket, majd fejünk fölé hozzuk. Könyökünk, enyhén hajlított. Amíg kezünket felfelé emeljük, egyidejűleg belélegzünk.Fejünket picit hátrahajlítva elnézünk két kezünk között. Csuklónk hajlított, tenyerünk felfelé néz. Kilélegzünk.

Újra belélegezve magunkba szívjuk és tenyerünkbe sűrítjük a napsugár, a holdfény és az ég friss energiáit. Hagyjuk, hogy tenyerünk feltöltődjön az égi energiákkal. Érezzük, amint sűrűsödik. Kilégzésről egy cseppet sem engedünk elveszni belőle, hanem tudatunk erejével mindvégig a tenyerünkbe tartjuk. Talpunk továbbra is felfekszik a talajon. Ebben a helyzetben a föld és az ég között helyezkedünk el.

Az energiát akár egy zseblámpa fényét, tenyerünkből testünkön kívülre is irányíthatjuk. A gyakorlat során ezt az energiasugarat használjuk fel arra, hogy kezünk forgatásával, illetve tudatunk irányításával megtisztítsuk szervezetünket a káros energiától.

Egyenesen előrenézünk, így a fejtetőnk pontosan a test szimmetriatengelyén lesz. Szemünk lehet  nyitott, félig vagy teljesen csukott, ahogy a legkényelmesebb. Kezünket lassan lefelé fordítjuk, tenyérrel fejünk felé. Olyan szögben tartjuk, hogy a belőle áradó energiasugár  egyenesen a fejtetőre irányuljon.

Egy ideig itt maradunk. Érezzük a Csit. Most, ahogy lassan kilégzünk, kezünket törzsünk elé hozzuk, tenyerünk lefelé  néz, a két kéz egymástól 3-6 ujjakkal helyezkedik el, mintha egy léggömböt nyomnánk lassan lefelé magunk előtt. Elképzeljük, amint a kezünk tisztára sepri a testünk elején haladó befogadó meridiánt - a fejtetőtől kezdve a törzs közepéig, majd egészen le a törzs legalsó pontján lévő gátig.  Miután elértük a törzs legalsó pontját, és a kezünk már lazán a test mellett csüng, gondolatban folytatjuk a tisztítás, lábunk eleje mentén, végig a lábfejen és a talpon át.

Amikor talpunkhoz értünk, gondolatban menjünk tovább, hogy minden káros energiát egy méter mélyre vezessünk ki a testünkből. Akkor már kiderült személyes energiamezünkből.

Bár eleinte a gyakorlat kosszúnak és bonyolultnak tűnhet, egy kis gyakorlással megtanulhatjuk egyetlen lassú kilégzés alatt elvégezni.

Összesen háromszor végezzük el a gyakorlatot.

Folytatása következik....