Többet szeretnél tudni a csikung kedvező hatásairól?

A  klubba járók tapasztalata
alapján összegyűjtöttem a csikung főbb kedvező hatását

Életenergiával tölt fel

A csikung egyrészt rengeteg energiával tölt fel bennünket,   a testünkben serkenti az energia áramlását, feloldja a feszültséget az energiablokkokat. Így  mozgékonyabbá és energetikailag kiegyensúlyozottabbak leszünk, amit már az első alkalommal megtapasztal  a gyakorló.

Zseniális gondolkodás

Az agyi tudatossággal végzett gyakorlatok hatására, és a helyes légzés elsajátítása, tökéletesedése révén, több oxigén került az agyba, és bizonyos gyakorlatok hatására  (pl. égi kis-kör) megnöveljük az energiaáramlást, ami ilyen mellékhatásokkal jár.

Stresszoldás

Az első érzés, hogy a stressz oldódik a gyakorlás hatására, legalábbis  könnyebben leküzdjük a stressz káros mellékhatásait, így egészségesebb, kiegyensúlyozottabb állapotba térünk haza a csikungozást követően. Egy olyan "védőháló" kerül ránk, aminek birtokában  a stresszre kedvezőbb válaszokat tudunk adni, elhagyjuk az aggodalmakat, és egyfajta derűlátó lelkesedés uralkodik el rajtunk.  Kezdetben még kételkedünk, később már tudatosan várjuk ezt a kellemes állapotot, ami egyre jobban része lesz, életünk minden pillanatának.

Nyugalom

A test a lélek és a szellem harmóniája ilyen gyorsan másképpen talán el sem érhető.  Csikung gyakorlás egyfajta fél meditatív állapotban zajlik, ami nagyon finom nyugalomhoz vezet. Ezt könnyen le tudja mérni az ember pl. a saját vezetési stílusán.

Javul az egészségi állapot

Ahogy több energiánk lesz,  élénkül a vérkeringés, a szervezet természetes védekező képessége is tökéletesedik. A vérképben az összes csillagot el tudjuk hagyni vele. Amikor először fordult elő velem, a férjem hitetlenkedett, hogy lehet az, amikor ő jóval többet sportol ( focizik, judozik, kondizik stb. ),  és neki mégis van csillagja, pedig súlyfelesleggel sem küzd. De van olyan csikungos társam, akinek véleménye szerint  ő már nem is élne, ha nem lenne neki ott a csikung. Figyelem!  nem csodaszer, és fontos, hogy a beteg  is rendszeresen járjon orvoshoz.

Boldogság

Amikor én elkezdtem a csikungot, minden nap jártam órára. Minden este, miután egyfajta taj csi-csikung gyakorlatsor ismételtünk, boldogság áramlott szét az ereimbe, és ez a boldogságérzet semmi mással nem volt magyarázható. Ez az érzés áthat a mai napig, és ezért nem szívesen hagynak ki egy-egy órát a csikungosok, mert rögtön lehet érezni a hiányát.

Fájdalom csökkentő

Speciális, de mondhatnám azt is, hogy csodálatos és mégis roppant gyors gyakorlatunk van  a különböző  fájdalmak  csökkentésére. De maga a gyakorlás, a nyújtó, bevezető gyakorlatok hada, önmagában szépen helyre tesz bennünk mindent. A helyes állás következtében, amit az első órán elsajátítunk, javul a testtartásunk és észrevétlen  csökken a hátfájás. És milyen sok ember panaszkodik a hátfájásra. Nem olyan régen, vagy 12 órát vártam egy repülőtéren, volt időm megfigyelni az embereket.  Észleltem, milyen sok ember sántít, húzza  a lábát, láthatóan fáj neki. Van egy akupunktúrás pontunk a Gyomor 36-os, amit ha naponta két alkalommal masszírozunk többek között doppingolja a lábat, a távol keleti futók előszeretettel használják, láthatóan eredményesen.

Több szabadidő

Járjak el csikungozni és több szabadidőm lesz? Igen, szerintem is ellentmondásosan hangzik, mégis igaz. Értelmesen eltöltött szabadidő, amikor ilyen órán vagyunk. De utána is  harmonikusabbak, oldottabbak, magabiztosabbak leszünk, így jobban ki tudjuk majd használni a rendelkezésre álló időt. Jobb döntéseket fogunk tudni hozni, melynek eredménye, hogy több idő szabadul fel saját magunkra. Szinte visszájára tud fordulni az idő.

Így már jobban érhető, miért szeretnek csikungozni járni az emberek. És aki még nem jár, itt jelentkezhet a következő tanfolyamra: http://csikung.eu/csikung-tanfolyam/

 

Ui: Még több infó a gyomor 36-os pontról. 

Gyomor 36 pont, amely a térd alatt négyujjnyira található. A neve:” A láb harmadik tanyája” egyes fordítás szerint. A gyomor meridián közvetlenül a gyomorhoz kapcsolódik, és szabályozza az emésztőrendszer funkcióját. Ennek a pontnak a masszírozása fontos szerepet játszik az agy működésének szabályozásában illetve a szív és érrendszer, az emésztő, hormon, és immunrendszer működésének javításában, illetve jótékonyan hat teltségérzés, hasfájás, gyomorfájás, lelassult emésztés, puffadtság fáradtság, gyengeség,  fejfájás, fogfájás, láz, asztma, urológiai zavarok, magas vérnyomás, szív és érrendszer, reuma, izzadás tünetekre. A hagyományos kínai orvoslás szerint a gyomor meridián életenergiában és vérben gazdag, ha ezt aktiválják, akkor sokkal jobban kering a testben, és javítja a belső szervek működését.