Testünk megbecsülése

Most foglaljuk össze tömören, mit kell, illetve mit lehet tennünk, ha jól akarunk  bánni értékes testünkkel!

Ne pillanatnyi kényelmünket helyezzük előtérbe.

Legyünk tudatosak táplálkozásunkban IS!

Mindenkor figyeljünk testünk jelzéseire.

Három szempontot hangsúlyosan vegyünk figyelembe:

1.    élő ételt együnk

2.    minél több fényt tartalmazzon ételünk

3.    azt együk, aminek itt az ideje, és életterünkben termett


Élő étel, ami még ÉL! Mindenképp friss, egészséges. Természetesen ezt csak növényekre alkalmazhatjuk. Az a zöldség, gyümölcs, amit éretten, aznap kora-reggel szedtek, még biztosan él. Amit megfőzünk, megsütünk, az már nem ÉL! A gabonák, szemek, hosszú hónapokig élnek. A búza neve a magyarban: ÉL-ET!


Sok Fényt gyűjtött éréséig minden gyümölcs, elsősorban a SZŐLŐ, és a DINNYE. Amikor szezonja van, együnk belőle annyit, amennyit csak tudunk! Minden, ami föld fölött terem! A földben termettek, - a gyökerek, hagymák - tisztítanak. A Fény ÉLET-Energiát ad.

Nem véletlen az ételek, termények évkörben elfoglalt helye. Mindennek szabott ideje van ! Ősszel és télen pl. ehetünk diót, gesztenyét, mandulát, tavasszal, kora-nyáron cseresznyét, epret,  nem pedig fordítva. Az extra üzleti haszon NEM a MI szempontunk!

Ami ott termett, ahol magunk is élünk, annak rezgése azonos a miénkkel, energiáját nem kell átalakítanunk, teljes mértékben hasznosul.Lehetőleg válasszunk:


1.    bio-termelésből való ÉL-elmet

2.    háztáji termelésben előállított ÉL-elmet

3.    minél több gabonát


Tudom, hogy sokszor visszaélnek a „bio” minősítéssel. Biztosak csak akkor lehetünk, ha magunk termelünk – akár balkonládában IS! Nyugaton kifejezetten márkajelzés, ha egy kicsit kukacos az áru...

A mai vegyszereket mindenképp kerülni kell!


Feltűnő, hogy mennyire igyekeznek eltüntetni a háztáji termelést, - még magán felhasználásra is. Húsfogyasztás esetén szinte el kell zárkóznunk a nagyüzemi „termelésből” származó élelmiszerektől. Nem csak azért, mert manipulált gén-állományú állatokról van szó, hanem a nagy mennyiségben alkalmazott növekedési hormon, antibiotikum, és tápként használt ürülék (!) miatt is. Amerikában tömeges az emberi hormonzavar, elsősorban ezen húsok miatt. Aki pedig járt már egy nagyüzemi vágóhídon, az soha nem felejti el azt az embertelenséget, kegyetlenséget és szenvedést, amit ott tapasztal. Az állatok rettegnek, és kínhalállal halnak meg!

Legfeljebb háznál nevelt és levágott állat húsát együk meg.


Különösen a régi magyar konyhának részei a gabonákból-, magokból készült ételek sora. Ezeket is elsősorban csíráztatják, nem, vagy alig főzik, alacsony hőfokon. Nyers Csaba kutatta és fedezte fel történelmünknek, kultúr-hagyományunknak ezeket a fényes lapjait, -Csaba szakácskönyveit bárkinek ajánlom. Köles, árpa, - ősibb termesztett gabonáink, mint a búza. Legerősebb vér-tisztító hatásuk van! A zab-kása „melegítő”, - télire ajánlott étek!

Magunk süssük kenyerünket családunk számára. A kenyérsütő gépek helyett jobb sütőben sütni, de legjobb kemencében. Magunk is őrölhetjük a lisztet, ha tudunk bio búzát beszerezni. Bonyolultan hangzik, ám aki egyszer kipróbálta, aligha lehet többet lebeszélni róla!


Lehetőleg kerüljük :


1.    a Kárpátmedencén kívül termelt élelmet

2.    az „intenzív”, nagyüzemi termelésből származó élelmet

3.    „tartós”, vagy konzerv élelmet, gyereknek SOHA ne adjuk


Amint fennebb említettük, a Kárpátmedence FöldAnya Szív-csakrája. Minden, ami itt terem, ezt az értékes rezgést hordozza. Miért cserélnénk fel ezt másra?


Intenzív “fajták” kellenek a nagyüzemi termeléshez. Ezek viszont gyorsan, nagy mennyiséget teremve, - a tápértéket tekintve - sokkal értéktelenebbek, nem tartalmaznak annyi értékes összetevőt. Nagyrészük mesterséges fajta, igen kényes, igényli a vegyszeres védelmet.

Állatok esetében ezt növekedési hormonok adagolásával érik el, amik emberben -többek között- impotenciát, meddőséget okoznak.


A tartósító (vegy)szerek az élet blokkolását szolgálják. Egyetlen konzerv annyi nitrátot (bomló fehérjéből származó méreg) tartalmaz, amely az egészséges szervezetet is teljesen leterheli.

A bébi konzervek „tudatos bűncselekmény”-nek számítanak. Az „ajánlás”-ban az szerepel, hogy lehetőleg naponta csak egyet adjunk a babának. A kismama tettestárssá válik, saját kényelme miatt.NE TEGYE!


Amit soha ne tegyünk:

1.    ne használjunk „mikró”-t semmilyen élelmezési célra

2.    romlott, bomló étel-maradékot, részben megpenészedett, rothadt gyümölcsöt, zöldséget részben megmentünk, a „jó” részeket kivágjuk, felhasználjuk – soha ne tegyük

3.    ha valami nem esik jól, ne együk meg

Amit mindig tegyünk meg:


Kérjünk ételünkre áldást! Ez nem egyszerűen ima, hanem az étel átalakítása.”Váljék bennünk Tiszta Fénnyé!”

Ne feledjük megköszönni mindazoknak, akik áldozatot hoztak értünk. Az almafa is értünk termette gyümölcsét. Illik megköszönni!


Most pedig ejtsünk néhány szót arról, amivel testünknek örömet szerezhetünk, ami az „Ő” szabadsága. Néha mi is elmegyünk szabadságra, nem?

Ez pedig nem más, mint a BÖJT!

Dr Varga Tibor középkor-kutató barátom érdeme - többek között,- hogy a Magyarság középkori létezésének megértését közelebb segítette az Igazsághoz. Felidézi Bonfíni, a Mátyás Király korabeli történetíró (és kém) megállapítását : „ a Magyarok másként böjtölnek. Náluk minden hét pénteke böjti nap, s fehér böjtöt tartanak....”


Mielőtt e nemes testi-lelki gyakorlatról szólnék, le kell szögezzük, hogy a böjt nem mindenkinek útja, nem ÚT-ja bárkinek!

Ma, amikor divatokhoz igazodnak az emberek, különösen fontos, hogy „helyén kezeljük” ezt a különleges próbát.


A  böjt egy lehetőség, hogy megtapasztaljuk testünk eredeti képességét, teljesítményét! Bizonyságot szerezzünk a Lélek erejéről.

A böjt elsősorban nem étrendi kérdés. Nem egyszerűen arról szól, hogy nem eszünk! A böjt komoly szakrális gyakorlat.


Eredetileg a népi hagyományban a böjt azt jelentette, hogy nem ettek HÚST ! Érdekes, hogy ez megmaradt mai, tudatvesztett világunkban IS! Letűnt „szocialista” rendszerünk közétkeztetésében a péntek mindig „tésztás nap” volt.

Maga a HúsVét – a Hármas Krisztus Ünnepkör (Karácsony-HúsVét-Pünkösd) középső eleme is ezzel „nevezi” meg magát. Csak itt épp fordítva van, ekkor hús VÉTele a kötelező!

A „fehér böjt”-kor megengedett volt a tej, és tojás fogyasztása.Most pedig elmondom, amit a böjttel kapcsolatban tudok. Mindezeket saját „káromon” megtapasztaltam. Mintegy 7 évig, (44-51 évesen) évente kétszer, 40 napos böjtöt tartottam, mindig Karácsonyt és Húsvétot megelőzően. Nem ajánlom ezt a módszert, csak gondos előkészítés után, szellemi vezetőnkkel megbeszélve! Nők havi vérzése nem jelent akadályt, de úgy válasszuk meg a böjt idejét, hogy lehetőleg csak egy ilyen időszak essen bele.

A böjt olyan, mint a tűzönjárás. Külső szemlélő hamar kedvet kaphat rá, hiszen saját szemével látja, hogy lehetséges az izzó parázson átmenni égési sérülések nélkül. Ha másoknak sikerül,- köztük pl. kisgyermekeknek is, -  akkor nosza, majd átmegyek én is! Gondolja magában. Csakhogy a LÉNYEG a SZEMNEK LÁTHATATLAN!

A felkészülés, a lelki megtisztulás folyamata, a szellemi segítők felkérése, meghívása, a felajánlások és fogadalmak, mind-mind láthatatlanul történnek. Pláne láthatatlan a HIT, vagy BIZONYOSSÁG, ami BENNÜNK ÉL!

Mindezek nélkül megégünk!


Tudnunk kell, hogy mindenkinek, -aki sikeres böjtről számol be-, HIT-e van, még akkor is, ha erről a böjt kapcsán nem tesz említést.


Elhatározásunk induljon azzal, hogy tudatosítsuk, fogalmazzuk meg, és ha lehet, írjuk le, miért tartunk böjtöt. Az fog megvalósulni, amit itt elhatározunk. Ezt a programozást mindig előre el kell végezni.


SOHA NE csináljunk fogyás, test-csinosítás érdekében böjtöt!


Viszont hihetetlen ereje van a böjtnek BETEGSÉGEK esetén. Az alább leírt böjttel még rákot IS meg lehet gyógyítani! És nem is csak a sajátunkat. Erdélyben, - és a román ortodoxia köreiben is – szokás volt böjttel „kikényszeríteni” valamely kívánt dolog bekövetkeztét. Erre mondtuk magyarul, hogy „kiböjtöltük”. Ha ez átkot, kötést, rontást jelentett, akkor a feketemágia egyik legfélelmetesebb módja volt.

Ezt követően (órára pontosan) jelöljük ki időben a böjt határait, és testünk állapotát is figyelembe véve határozzuk meg, mit és mennyit fogunk magunkhoz venni ezidő alatt. Tulajdon képpen ilyenkor még BÁRMIT kijelölhetünk, de azt azután minden körülmények között BE KELL TARTANUNK!

Ha mindezzel megvagyunk, akkor meditációban kérjünk útmutatást Felsőbb Énünktől, Égi Vezetőinktől.

Tanácsaikat megfogadva, változtassunk belátásunk szerint, majd IMÁBAN KÉRÜNK ÁLDÁST, ERŐT, és TÁMOGATÁST Gondviselőnktől, NagyBoldogAsszonytól, Krisztustól, vagy akitől szoktunk.


Lehetőleg ne beszéljünk senkinek böjtünkről, amíg tart, illetve előtte. Mivel életünk folyásán nem változtatunk, előfordulhat, hogy étellel kínálnak. Udvariasan elhárítjuk, de ne mondjuk, hogy „böjtölök, ma van a 24. nap!”


Most már nekifoghatunk. Előkészítésként egy-két napot a böjt előtt tatsunk lé-diétát, és lehetőleg csináljunk tisztító beöntéseket (a tisztító beöntés nem magas-beöntés!).


Az így előkészített böjt alkalmával nem kell külön vitaminokat szednünk, és nem kell aggódnunk semmiért, MINDEN HITÜNK SZERINT fog történni!

Ha valakiben még mindig FÉLELEM van, NE FOGJON HOZZÁ!


Az itt leírt böjt a leghosszabb, és legnehezebb, ennek során minden megtörténik, ami csak böjttel megélhető, megtapasztalható. Ezért írom EZT le. Jellemzően 1-2-3 napos böjtöket csinálunk a mindennapi életben, hetente, vagy ritkábban. Természetesen ebben is a tapasztalat sokat segít, - mint mindenben. Ebben a böjtben kizárólag tiszta forrásvíz ivása volt megengedett. 20-25 kg fogyást mértem.


1.-3. nap

Fokozódó éhség-érzet, ami a 3. napra eléri csúcspontját. Utána, mintha elvágták volna. Aki korábban rendszeresen kávézott, teázott, számíthat tarkótáji fejfájásra, ami szintén 3. nap tetőzik, majd elköszön, felhagy gyötrésünkkel.

4.-7. nap

Nem tudunk mit kezdeni rengeteg felszabadult időnkkel. Jelentkeznek a fizikai és szellemi meglassulás, fáradtság tünetei. Mindennapi ritmusunkon NE változtassunk! Mindent ugyan úgy végezhetünk, mint azelőtt, legfeljebb nehéz fizikai munkából vagyunk felmentve. Rossz szájíz jelenik meg,  a nyelv vastag fehéres lepedékkel bevont. Ezt le kell kaparni, kiköpni, szájunkat gyakran öblíteni, kiköpve a vizet. Ne nyeljük le, mert mindez a méregtelenítés része. Már a 3. napon kezdjük el a reggel és este alkalmazott beöntéseket legalább a 7. napig. Naponta zuhany, vagy fürdés kifejezetten jól fog esni.

8.-14. nap

Az evést, mint olyat kiiktattuk az életünkből, meglepetve fogjuk tapasztalni, hogy egyáltalán nem hiányzik. Sőt, azon is csodálkozhatunk, hogy az sem zavar, ha jelenlétünkben mások jóízűen falatoznak! Ezen szakasz végére szellemileg és fizikailag sokkal frissebbek leszünk, mint valaha. A beöntéseket ne hagyjuk abba, jóllehet most már bélsárral nem találkozunk, azonban egy sűrű, fekete, szurok-szerű tapadós kenőcs ürül, ami tömény méreg sejtjeinkből. Ez annak a jele, hogy emésztő rendszerünk egészének működése megfordult. Mostantól nem felszívó szerepet tölt be, hanem éppen fordítva, - kiválaszt. Ez a „szurok” megjelenésének oka. Átmeneti fejfájást, rosszullétet, fáradtságot, ingerültséget, levertséget észlelünk ilyenkor. A visszaesést türelmesen át kell vészelnünk. Nincs semmi baj, a beöntésekkel tudjuk a helyzetet uralni. Vizeletünk jóval kevesebb, és barnasör színű. Most zajlik az igazi sejtszintű méregtelenítés.

15.- 21. nap

A beöntésekkel lassan teljesen tiszta vizet kapunk vissza. Szervezetünk a végbélből sok vizet felvesz, ezért ne lepődjünk meg, ha napi egy liternél nem iszunk többet. Most már nincs rossz szájíz, nyelv-lepedék, méregtelenítésünk lassan a végére ér. Ennek megfelelően fiatalos virgoncságot tapasztalunk minden tekintetben. Kedvünk is kicsattanó. Fizikai teljesítményünk soha nem látott mértékben nő. Ez szellemiekre is áll. Szexusunkra is, de böjt alatt tilos a nemi érintkezés!


22.-28. nap

Napi egy beöntést még célszerű meghagyni, nem annyira a mérgek, mint inkább a víz-bevitel miatt, mert ekkorra már nehezünkre esik a vízivás. Megjelenik érzékszerveink felfokozott működésének csodás élménye. Javul látásunk,- akár 2-3 dioptriát! Szaglásunk olyan lesz, mint a vadászkutyáké: előttünk elhaladt személyek, tárgyak szagnyomát követhetjük a levegőben hagyott csík alapján! Figyeljünk veseműködésünkre. Ha a vizelet megszűnik, vesénk tája fájni kezd, azonnal szakítsuk meg a böjtöt. Ez azonban előkészületi hibára utal.Valamit nem vettünk figyelembe!


29.-40. nap

Ezen utolsó szakaszban beáll az az állapot, amit csak a kábítószeresek élnek meg. Folyamatos, állandó eufória.A teljes megelégedettség, boldogság, tökéletesség és jólét testi, lelki, és szellemi állapota. Megjelennek extraszenz képességeink. Auránk hatalmas, ragyog. Dühödt kutyákat képesek leszünk megszelidíteni akaratunkkal. Érzékeljük a körülöttünk levők érzéseit, gondolatait, vagy bárkiét bárhol, ha összpontosítunk az illetőre. Megjelenhetnek médiumi képességeink: hallunk, látunk, vagy érzékelünk szellemi létezőket a túlsó dimenzióból. Ekkor azt fogjuk gondolni, akár így is maradhatunk, folytassuk a böjtöt végtelenségig, vagy akármeddig...

NE TEGYÜK! Induláskor „szerződtünk” segítőinkkel. Tartsuk be! Nehezünkre fog esni, tudom.

41. nap-

Befejeztük a böjtöt. Pontosan. Imával és meditációval köszönjük meg mindenkinek a segítséget, védelmet, áldást.

SIKERÜLT!

Többé már nem leszünk az az ember, aki voltunk! ( Ennek következményeit itt most nem fejtem ki! A változást nem mindenki éli meg könnyen.) Megtapasztaltuk önnön határainkat testi, lelki és szellemi szinten. Most már van összehasonlításunk.

Ennek ellenére most jön a böjt legnehezebb része: a böjt levezetése !

A szó legvalóságosabb értelmében halálos lehet az ilyen böjt, ha hirtelen megtörik.


Ezen a napon egy jó disznótoros, vagy töltöttkáposzta garantáltan végez velünk.

Az esszénus szabályok szerint a böjt levezetése ugyan annyi nap, ahány napig az tartott. Legfeljebb -dupla ütemben- a fele. A táplálkozás visszaépítése -friss gyümölcs-zöldség levekkel- sokkal problémásabb lesz, mint maga a böjt volt. Honnan szerzek bio-gyümölcsöt, zöldséget? Otthonra kell centrifuga... Sok idő, macera, amitől már annyira távol voltunk! Egy hétig szilárd étel kizárt. Utána is csak nyers-, bio-, zöldség délután, gyümölcs délelőtt. Gabona szemeket lehet nyersen, egészben is rágcsálni (akinek van hozzá jó foga ), nagyon jó! Második hét után levesek, szószok, apró adagokban, naponta 8x, ahogy szervezetünk engedi. Húst nem javaslok, -még egy hónapig,- legfeljebb tej és tojás lehet étrendünk része.


A TEJ-ről egy kissé emlékezzünk meg! Tudom, hogy táplálkozás-tudományunk ellentmondó kérdését feszegetem. Szögezzük le, hogy én itt a -nem ólmozott- legelőn legelésző TEHÉN tejéről beszélek, akinek saját neve van!

Ősi Táltosainkról szóló történetek beszélik, hogy soha nem kértek semmit segítségükért, gyógyításaikért, csak néha legfeljebb egy köcsög tejet fogadtak el....

Megint a magyar NYELV-re fogok hivatkozni, ahol a „teljes”, vagy „teljesség” szinonímája. A Tej-Út a „Beteljesedés Út”-ja!

A NŐ-i anya-tej mind a mai napig a csodák közé tartozik! A legrafináltabb elemzések sem tudják kimutatni, mi az benne, amitől az emberpalánta egészen másként fejlődik, ami utánozhatatlan!


Ne együnk semmit, ami „megfog”, azaz lassítja a bélműködést. Csokoládé, kakaó, banán, hús. Ne együnk „k”-val kezdődő zöldségeket, (karalábé, kelkáposzta,) valamint babot, lencsét, borsót sem, mert felfúj.

Fokozott szerepet kap a kenyér minden fajtája. Fedezzük fel a jó kenyereket! Felfokozott ízérzékünk segít majd felfedezni az ételeket, amiket eddig egészen másként ismertünk! Sok étel lesz, amit eztán már nem fogunk megenni! Ahogy ez a fokozott ízérzés eltűnik, kitűnő szaglásunkkal egyetemben, tudni fogjuk, hogy lassan szervezetünk visszaállt, s ezzel együtt elvesztjük különleges érzékelési képességeinket is . VAGY NEM! .... De ez már egy másik fejezet!Mindezeket a világhírű magyar „polyhistor” tudós, és matuzsálem, Edmond Bordeaux SZÉKELY munkássága hozta vissza a régmúltból napjaink emberének. Könyveit jó szívvel ajánlom mindenkinek: „ A böjtölés Esszénus tudománya” „A nagy kisérlet”, „Az élő ételek könyve”, „Tudományos vegetarianizmus” és a „Fiatalság kémiája” címmel.Írta: Dr. Czeke András

Forrás: http://www.naptemplom.eoldal.hu/cikkek/tanitasok/testunk--megbecsulese

http://www.naptemplom.eoldal.hu/cikkek/tanitasok/a-bojt