Prioritást a veséknek

Vesegyakorlatok

Mikor először hallottam, hogy a veséinkre energetikai szempontból is fontos vigyázni, megdöbbentem, hogy JUJUJ mi lesz azzal a sok fiatallal, akiknek a divatirányzatoknak megfelelően, még télen is kint van a derekuk és már nem csak a lányoknak a fiúknak is, a  "letolt gatya" jóvoltából. Remélem nem lesz  igazam és kiderül, hogy a hideg inkább jó a vesének, és nem lesz 10-20 év múlva sokkal több vesebeteg ember. Bár szerencsére a divat hamar változik.

A kínaiak a legfontosabb szervnek tartják, ha az nincs rendben vége a fiatalságnak, oda az életerő.

Miért is fontos a vese? A vese környékén tároljuk az szüleinktől örökölt eredeti energiánkat, ráadásul úgy kell vigyázni rá, mint a szemünk fényére, mert életünk folyamán folyton csak fogy ez az energia, gyarapítani nem lehet, ellentétben a pénzbeli örökséggel.

A vesegyakorlatot pont erre találták ki, serkenti a mellékvese, és a vese működését. És ki gondolná, hogy a háttáji fájdalom gyakran valami vese működési zavarból fakad. Jótékony energiaáramlás indul el a vesében és mellékvesében. Nemcsak a háttáji fájdalmat szünteti meg, hanem a veséből származó mérgező anyagok jobb kiürülése érdekében szebb lesz a bőr színe. Nem utolsó sorban ez az energia egyben a libidót is serkenti.

Én a gyakorlatot állva szeretem végezni, de hason fekve is lehet.

  • Erősen dörzsöljük össze a tenyerünket, hogy aktivizáljuk az energiakeringést az ujjakban és tenyérben.
  • Helyezzük  a tenyerünket a vesékre, és érezzük, hogy a kéz melege áramlik a vese felé.
  • Majd masszírozzuk meg a hát alsó részét fentről lefelé, majd  oda-vissza. Erre a csikung gyakorlatra is kitaláltak egy találó nevet: Elefánt dörzsöli a derekát. 😎 .
  • Könnyedén, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk ezt a terület kilencszer ( vagy 18, 36, 72, de akár 108 ismétlés számmal is lehet) mindkét irányban.
  • Végül, ökölbe szorítjuk a kezünket és a hátunkat fentről lefelé enyhe ütéseket mérjünk a kezünk hátával néhány másodpercen keresztül.

Az egészet ismételjük meg háromszor. Reggel ajánlott végezni, de ezenkívül bármikor, amikor csak eszünkbe jut. Időseknek különösen indokolt minden nap végezni, ráadásul a kezeket közvetlenül a bőrre helyezve még hatékonyabb.

Amikor a lábunkat rendeltetésszerűen használjuk  érdemes néha a sarkunkat  a földhöz ütni, hogy a csi feléledjen a lustaságból a lábon haladó meridiánokban, de  leginkább a vesemeridiánban.  Ez  a  gyakorlat önmagában  javítja a vesék működését.

Szerintem a  december legyen a vese hónapja!

Gyakoroljunk mindennap!