Köszönet és hála

Kedves csikungos társunktól ajándékot kaptunk, egy varázslatos könyvet, Rhonda Byrne-től A varázslat-t. Hálásak vagyunk érte, köszönjük.

Egy hét elteltével, a Bruno Baráti körben felolvasták egy már átlépett barátunk  versét, köszönet és hála címmel. Mivel a varázslat is arra kér, írd össze, mi mindenért vagy hálás, és minden nap írj hozzá, még 10-t.

Én hozzáfogtam a barátunk után szabadon, az eddigi eredményt megosztom veletek:

Köszönet és hála

Köszönöm a múltat, a jelent és  az eljövendőt,

Az éjszakát és a nappalt,  a munkát, hogy Simi munkatársa vagyok.

Köszönöm a  pihenést, az álmot, a  Holdat és a csillagokat, a csikungot és a csikungos társakat.

Köszönöm az   oltalmat,  hitvesem értünk való  fáradozását,  a tisztaságot, a kenyeret, a  rendet, a kertet, a nemrég megért gyümölcsöket, piros paradicsomot, szőlőt, barackokat.

Köszönöm szüleimet, férjemet és  gyermekeimet,

Köszönöm hogy vagyok, hogy újra  és  újra vagyok, hogy még mindig  vagyok.

Köszönöm testem, lelkem, szellemem, életem, szívem,  szemem,  arcom,  hogy arcom a fény felé fordíthattam, ami   elvezetett a fény forrásához a Naphoz.

Köszönöm   a szeretetet, a nap melegét,

Köszönöm Isten szeretetét,   hogy látok, hogy hallok,  hogy  lépni tudok,  egy kettő három,  a vidéket lassan bejárom, szárnyalok újra, mint egykor végtelen földeken angyalszárnyakon.

Köszönöm Atyám a fényt,  a földet, a zöld fűszálakat,   patakokat, ásványokat, köveket, színes pillangókat,  illatos virágokat, madarakat, állatokat,  tengereket, és az utat, amely hozzád elvezetett.

Köszönöm, hogy küldtél barátokat, szerelmet, családot, hogy nem kell hiába várnom gyerekre.

Köszönöm, hogy azt mondta „ barátom maradjon örökre”.

Köszönöm, köszönöm, köszönöm.

Ansbergi barátok üzenete hozzánk!

 „Nem várok köszönetet,  kedves barátok, mert a köszönet   nem engem, Istent illet minden köszönet. ’

Bruno Gröning

Mi barátok annyira elfoglaltak vagyunk az Isten által teremtett világban, hogy elfelejtjük neki azt megköszönni, ennek következményeivel, csak akkor szembesülünk, amikor egy betegség  terhelését megkaptuk.

Ekkor muszáj  magunkkal foglalkozni, orvoshoz menni, hogy megszabaduljunk szenvedésünktől, egyszerűen továbbadjuk gondunkat az orvosnak, hogy találjon rá ő megoldást,  de nem sikerült ez mindig,  úgy ahogy mi elképzeljük.

Mit teszünk akkor, mikor más semmi nem segít? Feladjuk, vagy keressünk egy utat, ami még segíthet.

Kedves Barátok!

Ok és azonnali következmény, azt jelenti, hogy magunk vagyunk a  nyomorúság okai amit  a testünkben bekövetkezett hatás mutat. Brunó Gröning azt mondta,  hogy  szellemi lények vagyunk, és kaptunk egy  testet, egy lélekkel ami a testet összeköti a szellemmel. Lelkünk azt mondja, hogy engedjünk meg magunknak egy kis nyugalmat, de az értelmünk azt mondja, nem lehet,  hisz  olyan sok a teendő. Tehát kapunk előjeleket, figyelmeztetéseket, de azokat nem akarjuk tudomásul venni. Előbb vagy utóbb azonban, már nem működik együtt a testünk.  Ha újra és újra semmibe vesszük az általa küldött információkat.

Ekkor megkérdezi magától az ember, hogyan is csinálhatta volna másképpen, ha olyan sok munkája van. Nos lett volna e lehetőség hallgatni a belső hangra és találni más megoldást, olyan gondolatokat, felvenni, amelyek megmondják, hogyan  megy másképp.  Ha nem szakítunk erre időt, akkor úgy kapjuk meg az időt, hogy orvoshoz menéssel kell tölteni azt, mert utolért egy betegség.

Tehát figyelni, hallgatni  kell a belső hangra – ezt egyébként  már nem egyszer leírtam – és minden bajtól megszabadulhatunk. Tehát rajtunk múlik, hogy bánnunk az életünkkel, amit ajándékba kaptunk. Nem szabad követni a negatív gondolatokat, a Jó Gondolatokra érdemes figyelmesnek lenni.   Mindig saját magunkon  múlik, milyen gondolatot veszünk fel.

Mondjunk mindenért köszönetet, és ne vegyük a dolgokat túlzottan a szívünkre,  mert mindenre van megoldás Isten által. Hallgassunk a belső hangra, figyeljünk rá, hogy ez által csodálatos életünk lehessen, amelyben, félelem, harag, gond, bánat és kétségbeesés már nem talál helyett.