Keltél már nehezen?

Nagyon sok embertársunknak a reggeli felkelést a legnehezebb napi tennivalóként éli meg.  Nehezen, tompán, leverten, kedvetlenül másznak ki az ágyból és mindenük fáj.

Ez amiatt van, mert sok méreganyag halmozódott fel a testükben. Az egészség megőrzésének talán legfontosabb titka, ha napról napra megszabadulunk a feszültségektől, szorongástól és mérgektől, így azok nem halmozódnak fel a testben.

A hasi masszázs a legjobb módszer a mérgek eltávolítására, de segíthet az elzáródások megnyitásában és az üledékek mindennapos fellazításában. Van, aki kezdetben hányingert végez, mikor egy fájó pontot nyom meg. Ez azért van, mert a mérgek távozóban és a szerv megindul visszafelé, az eredeti helyére. Azoknak, akiknek a gyomrát vagy beleit műtötték, csak nagyon óvatosan végezzék a hasi masszázst. Ha fájdalmat éreznek az operáció helyén dörzsöljék meg a tenyerükkel.

A köldöktől induljunk  mindig, balra, majd jobbra, fel és le, balra fel, jobbra fel, balra le, végül jobbra le finoman masszírozzuk meg a hasunkat, kicsi kis köröket leírva.

Akinek nincs erre  elég ideje reggel, annyit csináljon belőle, amennyire lehetőség van, a többit pedig, amikor a vécén ülve. Lefekvés előtt is ajánlott a hasi masszázs.


A bejegyzés Mantak Chia Chi-fejlesztő önmasszázs  c. könyve alapján készült

Lunarimpex kiadó, 1999.