Fülzúgás ellen “égi dobolás”

Az RTL Klubban ma este a fülzúgásról (tinnitusról) esett szó, mint a békéscsabai csikung klubban is  pont erre kért segítséget az egyik csikungos társam. A statisztika szerint kb. fél millióan szenvednek tőle Magyarországon.

A taoista tanok alapján  a fülzúgás oka kiegyensúlyozatlanság, működési elégtelenség, lelki problémák, stressz, rossz fog vagy gyulladás illetve a vese gyengesége.

Akár nappal van, akár éjszaka, környezetünk soha nem pihen. Alvás közben a fülünk mégis minden ingert észlel.  A taoisták gyakorlata rávezet arra, hogyan pihenjen a fül. Az erre szolgáló gyakorlatot "égi dobolás"-nak nevezik. Ez a gyakorlat ingerli és egyben gyógyítja a belső fület. Ügyelni kell füleink egészségére! A gyakorlatok révén tökéletessé válik a hallás és megőrzi ezt az állapotot idős korban is.

A két fül között a tobozmirigy található, amely szoros kapcsolatban áll a fülekkel. A fülgyakorlat a tobozmirigyet is serkenti és energiával táplálja, mely révén jól működik. A gyakorlat után nagy nyugalom járja át a szervezetet.

A gyakorlatot reggel az orrgyakorlat után érdemes csinálni (hamarosan szó lesz az orrgyakorlatról is), majd napközben ismételhető ahányszor csak jól esik. Biztos vagyok benne, hogy akik valamilyen fülbajban szenvednek többször is elvégzik naponta.

Nagy kérés lenne, ha egy-két mondatban megosztanák velünk a tapasztalataikat?

Tegyük a tenyeret a fülkagylóra és nyomjuk neki a fülnyílásnak,  gyermekkorunkban sokat csináltuk , bedugtuk a fülünket  és megváltozott a hallásunk, vízesésszerű zajt hallottunk.  A mutatóujjat a középső ujjról leugrasztva ütögessük meg a fej hátsó részét 9-szer, vagy a középső ujj hegyével enyhén ütögessük meg a mutatóujj körmét. Ha jól csináljuk fémes hangot hallunk, ami a dobverésre emlékeztet.  Pihenjünk és ismételjük meg az egészet 2-4-szer a dobolást. Ez rezegteti és edzi a fül csontjait és helyreállítja az egyensúlyt.

Finoman dugjuk be a fület a mutatóujjal, amíg nem hallunk, majd gyorsan rántsuk ki. Ismételjük meg 9-szer, ez egy kör. Pici pihenést után ismételjük ezt is 2-4-szer a kört. Ez helyreállítja a fülben a nyomást.

Masszírozzuk meg tenyérrel a vese körüli izmokat, majd ütögessük meg lazán ökölbe szorított kézzel. Ez erősíti a vesét.

Pihenjünk kicsit, majd tegyük a kezet a vesére, engedjük, hogy a tenyerekből kék pára áramoljon a vesébe. (Ez egyébként könnyebb, mint ahogy le van írva.)

A fülzúgást a hát alsó részének fájdalmai is kísérhetik. Ha a hát problémáról gondoskodunk, a fülzúgás is eltűnik.

Hinni ezt sem kell! Ki kell próbálni!