Félsz? Aggódsz? Ingerült vagy? Fájdalmaid vannak?

Jól kezdem az új évet!

Mégis nem lenne jó, ha valaki FÉL, AGGÓDIK, INGERÜLT, MEGSÉRÜLT, FELDÚLT vagy FÁJDALMAI vannak és neki is találnánk valami igazán egyszerű, ingyenes,  mégis működő technikát, amivel gyorsan tudná csökkenteni a félelmet a többi panasszal együtt?

Három speciális akupunktúra pontot kell gyengéden  ütögetni vagy kopogtatni. Az ütögetés hatására egyensúlyba kerül a meridiánrendszerünk, és  YIN/YANG egyensúly is helyreáll a testünkben.

Így ni:
  • Fejtető ütögetése: gyengéden ütögesd meg a fejtetőd legmagasabb pontját, a fejtető középvonalában, kinyújtott ujjaiddal. Ennek a pontnak az ütögetése stimulálja az összes YANG meridiánt, szétoszlatva az energiát a test alsó része irányába.
  • Belső csukló: határozottan ütögesd meg a belső  csuklód kb. három ujjnyival a csuklóráncok felett, mindkét két karodon. Erősebben is lehet csapkodni, de azért ne fájjon.  Találd meg hol a határ!  Ezzel a gyakorlattal a felső YIN  meridiánokat harmonizáljuk.  A belső csukló pontok YIN energiát küldenek a test  felső részébe.
  • Belső boka: mindkét lábunkon a  belső boka felett kb. négy ujjnyival  a boka csontok felett erőteljesen megütögethetjük a pontokat, itt is nyitott tenyérrel. Ez mehet a  legerősebben, de  azért maradjon kellemes az érzet.  Ha kellemetlenséget okozunk magunknak kidobjuk a gyakorlat jótékony hatásait, mert  nem fogjuk máskor megismételni. A belső boka ütögetése stimulálja az alsó YIN meridiánokat, felfelé küldi  a testbe az energiát.

Mikor csináljuk? Bármikor, reggel, napközben,  de legjobb amikor eszünkbe jut. Lehet naponta, akár többször is, ameddig jól esik. Pár perce a legelfoglaltabb embernek is van, ehhez a gyakorlat viszont egy perc is elég.

Ez a három ütögetés elegendő is ahhoz, hogy a meridiánjaink harmóniája helyreálljon. Kínai mesterem szerint, az összes lusta sejt felébred a testünkben az ütögetés, csapkodás, kopogtatás hatására. Ahol fájdalom van a testben, pl. a térdfájdalmakat, meglepően  gyorsan lehet ütögetéssel kezelni. A kezünk pedig mindig kéznél van. Most is javaslom, nem nekem kell  elhinni, tessék kipróbálni! Az eredményekről viszont szívesen olvasok a hozzászólásokban.