"HA TÖBB ENERGIÁRA, EGÉSZSÉGRE, BOLDOGABB ÉLETRE VÁGYSZ! ENERGIAGYŰJTÉS MESTERFOKON"
Buék
Energiákban gazdag Boldog Új Évet kívánok kedves olvasóimnak!
A légzés maga az élet (könyvajánló)
Az iráni Umar Mester kötete olyan ősi perzsa filozófiát, különös, de máig élő misztériumokat ismertet, amely szerint "az ember a halandó Isten, a világegyetem középpontja". Aki beolvasztja ezt a tudást személyiségébe, képessé válik arra, hogy birtokolja a kozmikus erőket, ura és mestere legyen létezésének. Tizenöt egyszerű, napi 3-5 perces gyakorlást igénylő légz...
Csikung útközben is
Az autókban korlátozott a mozgáslehetőség nemcsak a sofőrök, hanem az utasok számára is. A kevés hely hozzájárul az utazás miatt feszültség növekedéséhez, másrészt még inkább átérezzük a mozgás szükségességét. A gyerekeknél pedig halmozottan hiányzik a  mozgás, velük kötelező lenne többször megállni, szaladgálni .   A csikung számos technikát ajánlj ...
Gyakorlat az asztma ellen
Ezzel a gyakorlattal bármilyen, a tüdővel kapcsolatos betegséget kezelhetjük, még a náthát is. Erősíti a légzőrendszert és a bőrt is, amit gyakran a harmadik tüdőnek neveznek. A tüdő és általában a szervezet egészségi állapota megállapítható, ha lemérjük, hogy mennyi a be- és kilégzés ideje. Ha a kilégzés hosszabb, minta a belégzés, a szervezet nem egészs...
Élénkebb, aktívabb, kipihentebb
Van egy csikung gyakorlat amitől élénkebb, aktívabb és kipihentebb az ember, pláne, ha reggel ébredés után végzi. Ahogy állunk a szerveink egymásra rakódnak. Néha módot kell adni arra, hogy a szervek lazítsanak és elegendő helyük legyen a megfelelő vérkeringéshez. Megint csak a legjobb az állatokat megfigyelni, és tőlük tanulni. Álljunk négykézláb az ágyunkon v...
Of the Miracles
Csikung tábor volt hétvégén Pusztaottlakán. Egyetlen dologgal foglalkoztunk péntektől vasárnapig, a csikunggal. Reggeli előtt, délelőtt, délután, de képesek voltunk még vacsora után is csikung világ asztaláról ezt-azt csipegetni, mint a "Nagyfa",  "Teremtés köre"  az "Energiafásli" a "Járó csikung", de  megkerestük az auránk negyedik rétegét is.  A tiszta leveg...

Fáradtabbak vagyunk?

Szerző: Eszter dátum: 2011. augusztus 14. vasárnap Kategóriák: Csikung - Hozzászólás: 1 Hozzászólás »

Jártamban keltemben egyre többet hallom  a  "Milyen fáradt vagyok!' felkiáltást életkortól függetlenül. Indokok tömegét is sorolják ki, mindenki felelős a fáradtságukat illetően.

Az viszont nem jut eszükbe, bár lehet nincsenek annak a tudásnak a birtokában, hogy minden a rendelkezésünkre áll, hogy mindannyian mindent megkaptunk, csak nagyon kevesen használjuk ki a lehetőségeinket.

De nézzük csak mikor is érezzük igazán jól magunkat és energikusnak? Ha a testet és a lelket egyensúlyba hozzuk. Minden egyes csikung klub után érezni lehet ezt az egyensúlyi állapotot, amikor is a szerveinkben és energiapályáinkon egyensúlyba kerül a férfi (jang ) és a női (jin) energia, - úgyis mondhatnám a hideg és a meleg energia -,  a könnyebb érthetőség érdekében, bár kicsit leegyszerűsítve. Ez az érzés a tökéletes egészség érzete. Igazából azért  több ennél, nyugalom, szenvtelenség, harmónia, boldogság, szeretet, derű szavakkal lehetne legjobban leírni ennek az állapotnak az érzését.

A fáradtság mögött   legtöbbször jang energia hiány áll. A fáradtság jelzi, hogy elégtelenül áramlik a testben, a szerveinkben, az energiapályáinkon az energia.

Az a bizonyos energia,  - amit egyre többen értenek ha "CSI"-nek mondjuk - persze ott van körülöttünk, mindenki meríthetne belőle kedvére - de mintha az energiafelvevő készüléke elromlott volna az emberiségnek.  Olyan, mintha az energiapálya blokkolva lenne, ahogy az ereinkben az érelmeszesedés hatására egyre nagyobb szűkületekkel kell szembenézni, a meridiánjainkban is lesznek szűkületek, kezdetben csak kicsit vagyunk fáradtabbak, később már  jobban, a kor előrehaladtával kevesebbet végzünk el azonos idő alatt.

Ez szerencsére visszafordítható folyamat, mert csikung gyakorlatok hatására kipucolódnak a  meridiánjaink és egyre nagyobb lesz az energiaáteresztő képességük, és huss elillan a fáradtság.

Egy munkáltató mesélte el nekem a napokban, hogy szerinti nagyon elhibázott lépés a nyugdíjkorhatár állandó emelése. Mert ahogy idősöknek az alkalmazottjai   kb. 55 év után megfigyelhető, - kinél mikor-, hogy szinte egyik évről a másikra a munkateljesítményük akár 50 %-al is lecsökkenhet.  Elfejelt dolgokat, nem végzi el határidőre a rábízott munkát ... stb. És végül nem termeli meg számára a munkabérének egy részét sem, és akkor hol vannak még a járulékok.  Elgondolkodtam, de nem akartam vitába keveredni vele, hogy mi is leszünk majd ilyen idősek, és akkor magunkat is leírjuk majd. Jól tettem, viszont a gondolat befészkelte magát a fejembe, nem hagy nyugodni azóta sem.  Lehet, felajánlom neki a lehetőséget, hogy küldje el az idősebbeket, akik már nem teljesítenek 100 %-san csikung tanfolyamra, és közösen írjuk meg e oldal hasábjain a tapasztalatainkat.

A csikung nem  csodát tesz, hanem kiegyensúlyozottá és boldoggá tesz, fokozza a vérkeringést, ezáltal a csi áramlását is a szervezetben. Gyakorlással javíthatjuk, sőt irányíthatjuk szervezetünk energia ellátását. És nyugodtan állíthatjuk, hogy kiemelkedő jelentősége van a betegségek megelőzésében.

 

1 Hozzászólás

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

  1. Kovács Gizella szerint:

    Pár napja ismerkedtem meg a csikunggal. Túráztam a Bakonyban, és egy csodás oktató minden reggel foglalkozott az érdeklődőkkel.
    Nagyon tetszik!!
    Korábban az Etka jógát évekig csináltam. A kettő együtt szuper!!!!
    Gizus

Mondd el a véleményed!

http://csikung.eu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://csikung.eu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://csikung.eu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://csikung.eu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://csikung.eu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://csikung.eu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://csikung.eu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://csikung.eu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://csikung.eu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://csikung.eu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://csikung.eu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://csikung.eu/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
 

Ennyit tudunk az Univerzumról

Hírmagazin

Online csikung? Igen. Jelentkezz díjtalanul most!
Név:*
E-mail:*
E-mail mégegyszer:*

Kedvenc csikung

Rajongói oldal

Címkefelhő

Naptár

január 2012
H K S C P S V
« dec    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Chi Kung video

Vadlúd Csikung

Statisztika

Hirdetések

Hírdetés

2.

Hirdetés 2.

3.

Hirdetés 3.

4.

Hirdetés 4.
Copyright - Minden jog fenntartva
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
reverse phone lookupTattoo DesignsSEO

Powered by Hotel Presidentterme

Effects Plugin made by Free Wordpress Themes