Energia gyakorlat

Nemrég tanultuk az egyik  gyulai csikungos társunktól. Ő pedig Donna Edentől sajátította el. Hatását szenzációsnak tartja, ezért gyorsan e bejegyzés keretén belül megosztom mindenkivel.

1. Ütögetések

  • Ütögesd meg a vesemeridián 27. akupunktúrás pontját. -  Helyezd ujjaidat a kulcscsontodra. Vidd kicsit kifelé a kezedet 2-3 cm-el. Mivel 2-3 ujjal végzed az ütögetést biztos elfogod találni. A legtöbb embernél itt van egy enyhe bemélyedés, ahol  az ujjaid bemélyednek.  Keresztben is lehet ütögetni, mindkét kézzel egyszerre. (időtartam: 20-30 másodperc). Ütögetés közben végy mély levegőt, az orrodon keresztül, és szádon át fújd ki. Ez a gyakorlat energetizál, ha álmosnak érzed magad, és összpontosítja figyelmedet, ha nehezen tudsz koncentrálni.
  • Csecsemőmirigy ütögetése - ez a pont kb. 5 cm-el a vesemeridián 27 pontok alatt helyezkedik el, a mellkasod közepén. (időtartam: 20 másodperc). Levegővétel, mint az első ütögetésnél. A csecsemőmirigy ütögetése igen egyszerű technika, amely mégis stimulálja minden energiádat, erősíti az immunrendszeredet, megnöveli erődet és élénkít.
  • Léppontok ütögetése - a mell alatti pontokat kell megkeresni, a pont ütögetése növeli az energiaszintedet, kiegyensúlyozza véred összetételét, erősíti immunrendszeredet. (időtartam: 20 másodperc).

2. Keresztirányú lendítés

Mint régen csináltuk az indiánszökkenést, csak ugrálás nélkül és helyben végezve, hatására kiegyensúlyozottabbnak érzed magad, tisztábban gondolkozol, fejleszti  a koordinációdat, összehangolod az energiáidat.

3. Tengerészcsomó vagy Wayne Cook-póz

A jobb lábfejet helyezd a bal térdedre. Bal kezeddel fogd meg a jobb bokádat, jobb kezeddel pedig jobb talpárnádat. Belégzés - kilégzés végig, minden gyakorlatnál érvényes, amit az első gyakorlatnál átvettünk.  Legalább 4-5 lélegzetvételig csináld, majd láb és kézcsere. De nem lesz a gyakorlás ennyire bonyolult, mert Donna Eden a videóban be fogja mutatni a gyakorlatokat. Segíthet rendet tenni a belső káoszban, jobban megítélni a dolgokat, hatékonyabban koncentrálni, tisztábban gondolkodni, jobban tanulni stb.

Miután végeztünk tegyük össze az ujjaink hegyét, piramist alkotva, majd vidd fel a homlokodig, lassan lélegezz be az orrodon keresztül, majd a szádon át fújd ki a levegőt, engedd, hogy a két hüvelyujjad lassan szétváljon a homlokodon, széthúzva a bőrt, végül  enged le a két kezedet a combodra és pihenj egy keveset.

4. Fejtetőhúzás

Helyezd két hüvelykujjadat  a halántékodra. Ujjaidat görbítsd be, ujjbegyeidet pihentesd közvetlenül a homlokod közepén, majd lassan, kis nyomást gyakorolva húzd szét az ujjaidat, úgy, hogy kifeszíted a bőrt a homlokodon. 2 alkalommal ismételve. Majd a hajas fejbőrön, a fejtetőn végül a fejed hátsó részén ismételt a húzásos gyakorlatot.Enyhíti a mentális túlterheltséget, felfrissíti az elmét, megnyitja a koronacsakrát a felsőbb inspiráció előtt.

5. Gerinc átöblítése

Fentről lefelé haladva a csigolyák közötti mélyedést finoman masszírozzuk meg, pár másodpercig időzve egy-egy helyen. Ennél a gyakorlatnál, jó ha van az embernek társa, de egyedül sem ördöngös a kivitelezés, azokat masszírozd meg amelyek elérsz. Ha egy két pont kimarad, az sem baj. A gerincöblítés energetizál, kitakarítja testedből a pangó energiákat, megtisztítja a nyirokrendszeredet.

6. Bezárás

Helyezd kezedet a befogadó meridián alsó végéhez, amely a szeméremcsontodnál helyezkedik el. Vegyél egy mély lélegzetet, miközben kezedet lassan felfelé viszed közvetlenül a tested középvonalán, mintha cipzárt húznál fel, az alsó ajkadig. Ismételd meg háromszor.  A bezárás segíteni fog, hogy tisztábban gondolkozz, meríts a belső erőidből, megvédd magad  környezeted negatív energiáitól.

Irodalom: Donna Eden és Dávid Feinstein: Energiagyógyászat