Csikung

tulipan32

Csikung virág

 

 

 

 

A Csi energiát, a mindenütt jelenlévőt jelenti. A Kung művelést, működtetést, gyakorlást, elmélyült munkát jelent. Egyszóval a csikung testünk energiának művelése, működtetése.

A csikung tanulás célja: az egyén önfejlődésén keresztül a test, a lélek  és a szellem összehangolása, harmóniájuk megteremtése, fizikai és mentális szintű fejlődés, az egészség megszerzése és megőrzése, önmagunk megértése, a világmindenség teljességére való ráhangolódás és nem utolsó sorban megtalálni helyünket a világban, és megtalálni a boldogságot.

A CSIKUNG AZ ÖNFEJLESZTÉS MŰVÉSZETÉNEK LEGNAGYOBB SZINTJE!

Életünk minőségét a szüleinktől örökölt, a táplálékból és a környezetből felvett energia együttes szintje határozza meg. A szüleinktől örökölt energia nem növelhető, életünk folyamán csak fogy. Ezzel szemben a környezetünkből felvett energiagyűjtés hatékonyságát növelni tudjuk már két hétvégi tanfolyamon. Ezeknek az energiáknak a gyűjtésével, irányításával, mozgatásával, javításával, nemesítésével változtatni tudunk környezetünkön, mely meghatározza egészségi állapotunkat és életminőségünket.