3 perces meditáció a szív megnyitására

Kép1

Egy hete volt szüksége erre a meditációra az egyik csikungos társamnak, azért jutott eszembe, de továbbgondoltam, rájöttem, hogy nem csak neki van erre szüksége, hanem a többi embernek is.

Ülj le egy csendes helyen, ha megoldható kapcsold ki a telefont vagy legalább halkítsd le. Ülj kényelmesen, én  a fekvést nem javaslom, de a 3 perc erejéig az sem ellenjavallt.  Egy pillanat alatt ahogy becsukod a szemed képzeld el magad egy kellemes helyen,  - én például egy csodaszép fehér nárciszokkal teli kertbe képzelem magam - de minden más is jó.

Figyeljük a lélegzetünket, mert a légzésre figyelés gyorsan meditatív állapotba röpít.

Tedd mind a két kezedet a szívedre, és gondolj egy számodra kellemes, szeretetteli élményre, bármilyen dal, hang, hely, személy számításba jöhet, aki kedves a szívednek.  A célunk nem más, hogy egy régi élményen keresztül a szeretetet átérezni újra.

Itt egy picit elidőzünk, de nem sokat, mert az egész meditáció nem több, mint három perc.

Ha jönnek közben a gondolatok, gondoljuk végig -  ne erőszakoskodjunk velük - majd elengedjük őket.

Figyeljük meg, mit érzünk a szívünkben, a szívünk környékén. Lehet először szinte semmit, de később, ha máskor is találunk magunkra 3 percet, megjelenik egy kis melegség, öröm, együttérzés, hála, zsibbadás, kiteljesedés. Érezni fogjuk, hogy csodálatosan finom energiákból merítünk a meditációk alkalmával, előbb átjárja a szívünket, majd betölti a testünket.

Ennyi. Letelt a 3 perc.